Het is een feit dat we in een consumptiemaatschappij leven. We kopen, we gebruiken en helaas gooien we veel te vaak weg. Maar wat als we konden leren om naar onze ‘afval’ te kijken als een schat vol potentieel? Wat als we onze kinderen konden leren dat in elk wegwerpartikel een nieuwe kans schuilt om iets moois en nuttigs te creëren?

Welkom in de magische wereld van de “Recycle Lichtkunst Workshop”, een initiatief van Winkelcentrum Hoofddorp, dat deze gedachte precies omarmt!

Van Afval naar Kunstwerk

Op 22 oktober transformeert het Polderplein van het winkelcentrum in een bruisende hub van creativiteit en duurzaamheid. Kinderen en hun families worden uitgenodigd om samen te komen en alledaags afval – denk aan plastic flessen, melkkartons en eierdozen – om te toveren tot adembenemende kunstwerken. Ja, je leest het goed, van wat normaal in de prullenbak belandt, maken deze jonge kunstenaars stralende kunstwerken.

Meer Dan Alleen Kunst

Naast het esthetische aspect van deze workshop is er ook een diepere boodschap. Deze activiteit gaat niet alleen over het creëren van kunst, maar ook over het onderwijzen van duurzaamheid, het belang van recycling en het geven van een tweede leven aan materialen die anders zouden worden weggegooid.

Een Schitterende Voorbereiding op Sint Maarten

Met het feest van Sint Maarten om de hoek, biedt deze workshop kinderen ook een prachtige gelegenheid om hun eigen unieke lampionnen te creëren. Stel je de vreugde voor van een kind dat met trots een zelfgemaakte lampion draagt, gemaakt van gerecycled materiaal, die niet alleen het pad verlicht, maar ook een licht werpt op het belang van duurzaamheid.

De “Recycle Lichtkunst Workshop” is meer dan alleen een evenement. Het is een beweging, een oproep tot actie, en een herinnering aan de onbeperkte mogelijkheden die creativiteit en duurzaam denken ons kunnen bieden. Dus als je in de buurt bent van Winkelcentrum Hoofddorp op 22 oktober, neem dan zeker je kinderen mee en duik in deze inspirerende wereld van lichtkunst en recyclen!

Neem een doorzichtige fles mee en schuif aan vanaf 12:30 uur op het Polderplein tegenover de HEMA. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info