Veilig winkelen

Wat hadden we allemaal graag Corona inmiddels uit ons leven gehad! De realiteit is anders en wij zullen er samen alles aan moeten doen om het virus uit ons leven te krijgen.

Het wordt steeds drukker in Hoofddorp Winkelstad. Het toenemende winkelbezoek is voor ondernemers natuurlijk fijn, maar het zorgt ook wel voor een uitdaging, zo ook in Hoofddorp Winkelstad. De gewenste en noodzakelijke anderhalve meter afstand houden om veilig winkelen mogelijk te maken is een uitdaging voor iedereen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Extra maatregelen

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich toch aan de coronaregels kan houden, zijn er een aantal maatregelen.

veilig winkelen
Winkels
veilig winkelen

Markeringen op straat

Er is op een aantal plekken opvallende markering op straat en zijn er borden geplaatst om jou als bezoeker te wijzen op de anderhalve meter afstand.

Spreiding van bezoekers

Daarnaast zal vooral met communicatie ingezet worden op spreiding van de bezoekers. Bezoekers die in Hoofddorp Winkelstad worden geadviseerd om op rustigere tijden te komen. Het schema met de drukker en rustigere tijden helpt jou om een verstandige inschatting te kunnen maken.

veilig winkelen

Met dank aan De Vier Meren voor de grafiek

Winkel zoveel mogelijk alleen

Wij benadrukken dat het enorm belangrijk is om zoveel mogelijk thuis te blijven en als je dan moet winkelen dit dan zoveel mogelijk alleen te doen. Op die manier zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om Hoofddorp Winkelstad te bezoeken. Bijkomend voordeel is dat ook in de winkels voldoende aandacht is voor bezoekers en je dan prima geholpen kan worden.

Hygiëne en deurbeleid

Uiteraard heeft iedere winkel een hygiëne beleid en een deurbeleid. Bij iedere winkel moeten de handen gedesinfecteerd worden, hier is geen discussie over mogelijk. Iedere winkel weet exact hoeveel klanten er binnen mogen zijn, is het te druk, dan word je gevraagd even geduld te hebben.

Wachtrijen op straat

De winkels in Hoofddorp Winkelstad hebben al regels over het aantal personen dat in de winkels mag zijn. Zo kan iedereen binnen voldoende afstand houden. Maar dit zorgde in een aantal gevallen voor uitdagingen op straat.

Buiten de winkels ontstonden rijen waardoor het voor mensen die erlangs liepen moeilijk werd om 1,5 meter afstand te bewaren. Daarnaast zijn er enkele “flessenhalzen” in Hoofddorp Winkelstad waar het voor bezoekers lastig is om afstand te bewaren. De nieuwe maatregelen brengen daar verandering in.

Private shopping

Zoek je de drukte liever niet op, dan is er altijd ook een mogelijkheid voor een private shopping afspraak bij een aantal winkels. Onder andere juweliers, dames- en herenmodezaken helpen jou graag persoonlijk in een lege winkel, zodat jij alle aandacht hebt en veilig bent.

Koop Lokaal

Alle ondernemers zijn blij met jou komst en staan met alle maatregelen in het achterhoofd iedere dag van de week klaar om jou zo goed mogelijk te helpen. Nog steeds kun je ook bij veel ondernemers online bestellingen plaatsen, maak hier vooral gebruik van! Zij helpen je graag aan de leukste producten en leveren ze zelfs bij je thuis af. Blijf vooral lokaal kopen, zodat jouw favoriete winkel blijft bestaan en ze jou onder alle omstandigheden kunnen blijven verwelkomen!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info