Herkenbaarheid door Zonnebloem

Het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen met een verborgen handicap zoals autisme, adhd, PTSS, Alzheimer en talloze andere niet zichtbare handicaps wordt omarmt door Hoofddorp Winkelstad. Juist omdat het niet zichtbaar is lijden deze mensen soms onder het feit dat er geen herkenning, erkenning en begrip is voor hun situatie.

Misverstanden en onbegrip verdwijnen

In 2016 werd er op de luchthaven Gatwick Londen opgemerkt dat deze groep steeds groter werd en er regelmatig problemen ontstonden, hoofdzakelijk door misverstanden en onbegrip. De vraag was dan ook om iets te ontwikkelen zodat mensen met een niet zichtbare handicap voor personeel herkenbaar zouden zijn. Hier is toen het Sunflower keycord voor bedacht. Een keycord, groen met gele zonnebloemen, discreet maar toch zichtbaar. Personeel werd geïnformeerd/opgeleid om te begrijpen wat het keycord betekent. Dit werd een mega succes, alle overige Engelse luchthavens volgden. 

Herkenning en erkenning in Hoofddorp Winkelstad

Hoofddorp Winkelstad heeft zich met al haar ondernemers aangesloten bij dit initiatief; Hidden Disabilities. Het is voor deze vergeten en niet herkenbare groep een enorme verbetering. Voor deze groep is een bezoek aan een winkel vaak lastig vanwege de vele prikkels. Met het keycord voelt men zich veel meer ontspannen, helemaal in de wetenschap dat er duidelijkheid is.

Het Sunflower keycord geeft geen speciale privileges t.o.v. andere klanten en vergt dus geen aanpassingen. Het is slechts een herkenning en erkenning voor buitenstaanders waardoor meer begrip wordt verkregen als iemand iets meer tijd nodig heeft of wat meer hulp.

Hidden Disabilities
Albert Heijn XL Hoofddorp
Albert Heijn XL Hoofddorp
Albert Heijn XL Hoofddorp

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info